Srce mi se otvorilo kada sam otpustio mržnju

(Minghui.org)

Pre nekoliko godina ušao sam u ozbiljne sukobe sa porodicom moje žene. Stvari se nisu popravljale, bez obzira koliko sam se trudio. Činilo mi se da je cela porodica protiv mene. Ja sam im objasnio istinu o Falun Dafi i progonu. Iako su saznali istinu, želeli su da imaju prednost u razgovoru sa mnom, navodeći me da razumem da njihovo znanje dolazi iz perspektive obične osobe. Na primer, moja žena je jednom rekla: „Što budeš ispravniji, ja ću se više ponašati prema tebi na đavolski način.“

Zbog svog lošeg kvaliteta prosvetljenja, fokusirao sam se na to šta je ispravno, a šta pogrešno na ljudskom nivou da bih pokazao svoje razumevanje. Iako sam na površini bio miran, duboko u meni je rasla mržnja, a mržnja moje žene rasla je srazmerno mojoj. Naša međusobna mržnja eksplodirala je kad god smo se videli. Čak je rekla stvari poput: „Želim da te izbodem nožem svaki put kada te vidim! Samo želim da te izbodem na smrt!

Tokom kineske Nove godine 2018, osetio sam snažno peckanje iznutra. Kao da su mi goreli unutrašnji organi. Obilno sam se preznojio i morao sam da pravim pauze nakon što bih na kratku razdaljinu nosio samo laganu robu. Bio sam iscrpljen. Pomisao na „smrt“ mi je često prolazila kroz glavu. Kad god sam zatvorio oči, mislio sam da mogu da umrem.

Legao sam na kauč i razmišljao: ,,Ovo definitivno nije moj put. Ne mogu da budem vezana za ljudske stvari, i treba iskreno da gledam ka unutra. Ne mogu samo da izgledam dobro na površini. Trebalo bi da se ispravim na osnovu Fa."

Počeo sam da pamtim i prepisujem ,,Odvajanje” , ,,Otpuštanje vezanosti” i ,,Tko je u pravu, tko je u krivu " iz (https://hr.falundafa.org/writings/20050101_hong_yin_2_hr.pdf) [Hong Yin II] i (https://hr.falundafa.org/writings/20111001_hong_yin_3_hr.pdf) [Hong Yin III]

Isprva sam se osećao kao da je cement uliven u moje telo formirao betonski blok. Ono što sam želeo da eliminišem bilo je kao beton. Smirio sam se i učio Fa.

Nedelju dana kasnije dok sam recitovao Fa, čuo sam pucketanje iz mojih grudi i glave. Zvučalo je kao da staklena šolja udara o pod. Onda se sve otvorilo. Bolesna osećanja su očišćena, nebeska zavesa se otvorila, i šarena svetla zablistala! Moj osmeh je bio pun saosećanja, bez trunke mržnje.

Video sam svoju ženu u podne. Rekla je: „Zašto te sada ne mrzim? Zaboravi. Ionako nisam kao ti.” Činilo se da je zaboravila sve što se ranije dešavalo, a svađalačka atmosfera je nestala.

Dirnula me je milostiva zaštita učitelja Ljie (Osnivača Dafe) i Dafina neverovatna moć. Moje ljudski predstave i vezanosti su sprečavale da se moja okolina promeni na bolje. Bio sam dirnut zaštitom Učitelja Lija (osnivača Dafe) i neverovatnom moći Dafe. Moj loš kvalitet prosvetljenja i nespremnost da se oslobodim ljudskih stega doveli su me u situaciju da se borim na život i smrt.

Moje vezanosti su stvorili velike gubitke u mojoj kultivaciji. Naučio sam lekciju.

Copyright © 2024 Minghui.org. All rights reserved.

Mediji

Prijavite se

na naš newsletter

© Copyright Minghui.org 1999-2024