Falun Dafa Minghui.org

Jw_banner_sr

Proaktivna kultivacija

(Minghui.org)

Nakon što sam uveče završila kućne poslove i obaveze na projektu, odlučila sam da uradim meditaciju, koja mi je obično najprijatnije vreme dana.

Uz zvuke muzike za vežbanje, postepeno sam se umirila. Moje telo je postalo toplo i okruženo energetskim poljem. Osećala sam se veoma ugodno. Posle nekog vremena, moj um je počeo da luta i više nisam mogla da osetim opušteno stanje. Iako me noge nisu bolele, spustila sam noge i prestala da vežbam. Osećajući se frustrirano, mislila sam da danas nisam u dobrom stanju.

Odjednom sam shvatila: „Zašto nisam preuzela inicijativu da potisnem svoje ometajuće misli? Izvođenje vežbi nije samo transformacija tela, već i proces kultivacije. Kada mi se razne ometajuće misli stalno pojavljuju u umu, nije li ovo prilika da ih zgrabim i otarasim ih se?"

Ovo je odražavalo problem koji imam dugo vremena. Uvek sam se oslanjala na moć Dafe da eliminišem svoje vezanosti. Uz više učenja Fa, uspela sam da se oslobodim nekih osećanja i želja. Ali nisam se proaktivno kultivisala. Čak i kada sam primetila neke vezanosti, nisam aktivno radila na umu da ih eliminišem. Moja kultivacija je dugo bila zaglavljena na jednom nivou.

Učitelj je rekao:

,,Često mi ljudi kažu ovakve stvari: “Ranije, dok sam čitao Fa nivo mi je tako brzo rastao. A dok sam čitao knjigu, neprekidno su mi se razotkrivale stvari koje će unaprediti moje razumevanje. Kako to da više nemam to iskustvo?” Onda razmislite o ovom: da li se “kultivišete sa željom kakvu ste nekad imali ”?" Fa predavanje na Fa-konferenciji šireg područja Njujorka 2013

Fa ispravljanje je stiglo do poslednje faze. Moram da nastavim da se podsećam da aktivno treba da preispitujem sebe s ciljem da eliminišem svoje vezanosti i dostignem standarde za učenike Dafe i bolje spašavam živa bića.